BOEREN DOE JE NIET ALLEEN

Onder de rook van Leiden, midden in de polder, vind je Boerderij Boterhuys. Een biologische melkveehouderij, ijsmakerij, picknick- en ontmoetingsplek voor iedereen die van het boerderijleven wil proeven.

Ons land is namelijk ook jullie land. Want boeren doe je niet alleen. Boeren doe je voor elkaar, en met elkaar. Boerderij Boterhuys verbindt daarom het platteland met de stad, boer met burger, mens met dier, landbouw met natuur en het verleden met de toekomst. Wij zien ons land als land dat we tijdelijk mogen gebruiken. We hebben de verantwoordelijkheid er goed voor te zorgen, het gezond(er) achter te laten, en het open te stellen voor andere mensen. Dit is een plek waar mens, dier en natuur samengaan.

Boerderij Boterhuys nodigt je daarom uit: kom langs. Hier mag geleefd worden! Proef ons ijs, geniet van de schapen en koeien, klim op een hooiberg, bekijk de ijsmakerij, ontdek hoe natuur en landbouw samengaan, vraag ons de hemd van het lijf of bedenk een bijzondere samenwerking. Er kan van alles.