Over ons

Onze boerderij staat middenin de eeuwenoude boterhuispolders, onder de rook van Leiden. Wij zijn een biologische melkveehouderij, ijsmakerij, en picknick- en ontmoetingsplek voor iedereen die van het boerderijleven wil proeven!

EEN NIEUW AVONTUUR

Wij zijn Gerard en Mieke. In 2019 zijn wij met onze kudde verhuisd vanuit Drenthe naar Warmond. Naar Boerderij Boterhuys, waar Mieke is opgegroeid. Drie jaar lang was de boerderij niet in bedrijf. Nu gaan wij er weer een bijzondere plek van maken – voor ons, voor ons gezin, voor onze dieren, voor de natuur en voor iedereen die mee wil genieten.

BOEREN DOE JE NIET ALLEEN

Boeren doe je in onze ogen niet alleen. Je doet het voor elkaar en met elkaar. Boerderij Boterhuys verbindt daarom het platteland met de stad, boer met burger, mens met dier, landbouw met natuur en het verleden met de toekomst. Dit is niet óns land, het is land dat we tijdelijk mogen gebruiken. We hebben de verantwoordelijkheid er goed voor te zorgen. Dat betekent dat we nu al nadenken over de volgende die het land gebruikt, dat we nadenken over de toekomst. We besteden veel aandacht aan regeneratieve landbouw, biologisch boeren, een gezonde bodem en kruidenrijke graslanden. We leggen natuurranden en singels aan vol bomen, struiken en bloemen. En rondom de boerderij vind je hakhoutbosjes en wilgenhagen waar klein fauna zich in thuisvoelt. Wij vinden dat in de polder agrarische productie en natuurwaarden samen moeten kunnen gaan.

We stellen ons land ook graag open voor anderen. Hier mag geleefd worden. Dieren en natuur doen de mens goed namelijk, dat hebben we afgelopen jaren op onze vorige boerderij wel gezien. Kom daarom langs en beleef het mee. Proef ons ijs, geniet van de schapen en koeien, klim op een hooiberg, bekijk de ijsmakerij, vraag ons de hemd van het lijf of bedenk een bijzondere samenwerking. Je zult zien: het boerderijbestaan is niet altijd romantisch of aangeharkt. Het is vol ups & downs, zonneschijn en rafelrandjes. We vertellen het zoals het is. Soms betekent dat een dode koe of andere narigheid, maar zo is het boerenleven. Niet alles is een mooi plaatje, ook al zouden we dat misschien graag willen.